Een heleboel bedrijven onder 1 dak!

Over ons - OndernemersCentrum Winterswijk

Ondernemen in 2014

Nederland verkeert voor het zoveelste achtereenvolgende jaar in een voortdurende recessie. Waar de een spreekt over een systeemcrisis die om een totaal omslagpunt vraagt, denkt de ander dat het vanaf dit jaar allemaal beter gaat.

Ondanks de risico’s van deze tijd zijn er veel mensen die het ondernemersleven in willen duiken of simpelweg geen andere mogelijkheid zien, omdat ze hun vaste baan zijn kwijtgeraakt. Het valt zeer te betwijfelen of er in ieder mens een succesvol ondernemer schuilt.

Initiatiefnemer Jeroen Schreurs (29 jaar) van “OndernemersCentrum Winterswijk (OCW)” is al vanaf zijn 17de ondernemer en heeft al een hoop meegemaakt in zijn ondernemerscarrière. “Ik heb momenten van succes gekend, maar ook zeker dalen gezien. Iedereen maakt fouten en niemand heeft de wijsheid in pacht. Het vormt je als ondernemer en behoedt je voor misstappen tijdens je volgende avonturen”, aldus Jeroen.

OndernemersCentrum Winterswijk is naast het faciliteren van vaste en flexibele werkplekken gebrand op bruggen bouwen tussen ondernemers. Daarnaast is het als starter fijn om omgeven te worden door creatievelingen en ervaringsdeskundigen. “Er zijn een hoop zaken waar je als zelfstandige tegenaan kunt lopen en je belemmeren in de vooruitgang van je onderneming. Ik vind het fantastisch om te zien dat de ondernemers van het OCW elkaar wijzen op mogelijke struikelblokken en elkaars netwerk benutten”. Naast het raad geven zijn er inmiddels meerdere ondernemersinitiatieven van de grond gekomen tussen ondernemers uit het bedrijfsverzamelgebouw.

Onlangs is het OndernemersCentrum uitgebreid met een, volgens Jeroen, nog dichtere benadering van het moderne ondernemen. “Samen in een pand ‘mocht’ alweer, maar samen in één ruimte kwam ik tot op heden alleen in flexibele vorm tegen”. De kantoortuin genaamd “De Broedplaats” voorziet zelfstandige ondernemers, wiens werkgebied op elkaar aansluit, van een vaste werkplek. “Niet iedereen kan zomaar plaatsnemen in De Broedplaats. We kijken naar meerdere aspecten, om ervoor te zorgen dat er een situatie wordt bereikt waarin de deelnemers elkaar voortduwen in het ondernemerschap.” Er is nog 1 lege werkplek in de kantoortuin.

Dat er behoefte is aan betaalbare bedrijfsruimtes in een sociale werkomgeving voor zelfstandigen, is inmiddels gebleken, want er zijn reeds 23 bedrijven actief in het OCW.

Het pand zit volgens Jeroen nooit vol, want geen enkele ondernemer is 80 uur per week in zijn bedrijfsruimte aanwezig!

Iets voor jou? Ga naar de contactpagina en durf te vragen!